EXPLIVAR 6,5gr

Sense gluten Vegà Sense lactosa Pols Baix en sucre Sobre 

EXPLIVAR 6,5gr

2,1€   5% dto  2,00€

EXPLIVAR® STICK ÉS UN COMPLEMENT ALIMENTARI PER A DISSOLDRE EN AIGUA A base de POLYPODIUM LEUCOTOMOS (EXPLY 37®) VARIETAT PHLEBODIUM.

ID: #76641

Compartir:  

Descripció

Durant la practica esportiva d'alta intensitat i/o llarga durada, l'organisme se sotmet tant a un stress muscular, com a una despesa energètica. Com a conseqüència, proporcionalment a la intensitat, durada i forma física, es produeix un determinat mal muscular a causa de la repetició mecànica de la contracció muscular i vibracions del teixit. D'altra banda, la demanda energètica provoca el descens dels depòsits de glucogen, la qual cosa obliga a utilitzar altres fonts energètiques, incrementant la degradació muscular. Aquest mal muscular té una base comuna: la inflamació mediada per unes molècules denominades citocines proinflamatorias i l'augment de substàncies oxidants que danyen la fibra muscular. Tot això contribueix al descens en el rendiment esportiu. 

En les diferents tesis doctorals i estudis publicats sobre Polypodium leucotomos (EXPLY 37®) varietat Phlebodium, s'observa com aquest extracte atomitzat juga un paper modulador sobre les citocines proinflamatorios i l'activitat oxidativa. Aquest fet contribueix a la protecció miocelular (cèl·lules musculars) com així demostren els estudis realitzats sobre l'hormona cortisol i el paràmetre bioquímic marcador del mal muscular creatinfosfoquinasa (CPK). D'altra banda, també s'observa el mateix efecte modulador sobre la concentració de hidroperóxidos.

Aquells grups que van prendre extracte EXPLY 37®, van tindre un descens estadísticament significatiu d'aquests paràmetres (p<0,05) sobre els grups que van ingerir placebo.

Com a conseqüència de la reducció del catabolisme muscular (descens CPK i cortisol (p<0,05), es va observar un augment de la força.

D'altra banda, la protecció enfront del mal cel·lular, va afavorir la millora de la resistència aeròbica (p<0,05), permetent arribar a càrregues més altes de treball, retardant el metabolisme anaeròbic i les conseqüències que això comporta en termes d'acumule de substàncies acidifiques i fatiga muscular.

Productes relacionats